Kiderült! A kiegyensúlyozott élet első feltételeiben többek között a szex is helyet foglal.

Általános

Maslow, világhírű amerikai pszichológus szerint a szükségleteinket mint egy piramist kell elképzelnünk. A piramis legalján helyezkednek el azok az alapvető tényezők, amelyek konkrétan az életfeltételt jelentik.. Ha ezeket az alapvető feltételeket nem elégítjük ki, nem leszünk képesek a következő szinten helyet foglaló szükségletekkel bíbelődni, mivel fixálódunk a be nem teljesített igények szintjén. Mi tagadás, az evésen, iváson és az alváson kívül a szex is helyet foglal ezen a szinten Maslow szerint!

Csak ezek után vagyunk képesek teljes beleadással foglalkozni az önbecsülésünkkel, szociális szükségleteinkkel, vagy akár az önmegvalósítással is!

Kísérletek bizonyítják továbbá, hogy rosszabbul teljesítenek és nehezebben oldják meg a logikai feladatokat azok, akik régóta nem szexeltek. Ráadásul azoknak, akik legalább hetente kétszer szeretkeznek, sokkal több immunsejtük van, mint azon embereknek a szervezetében, akik megvonják maguktól a testi örömöket. A rendszeres orgazmus ugyanis javítja a szervezet természetes védekezőképességét.

Loading