Euróvízió 2022

Hírek

Javában zajlik az Euróvízió 2022.
Az éven a tavalyi győztes Olaszország ad otthont az eseménynek. A nézők Torinoban izgulhatják végig kedvenc előadóik produkcióit. Az elődöntőkre a napokban kerül sor, az első elődöntő már le is zajlott a tegnapi napon (2022. 05. 10.), a másodikra pedig csütörtökön (2022. 05. 12.) kerül sor, majd ezután jöhet a döntő szombaton (2022. 05. 14.).

A keddi fellépők közül

továbbjutott

Örményország, Görögország, Izland, Litvánia, Moldova, Hollandia, Norvégia, Portugália, Svájc és Ukrajna.

kiesett

Albánia, Ausztria, Bulgária, Horvátország, Dánia, Lettország és Szlovénia.

Saját véleményem szerint Örményország borzalmas utolsó produkció volt, így meglepett a továbbjutása, ezen kívül Izland és Svájc is unalmas volt számomra. Szomorúan láttam, hogy ilyen produkciók miatt kiesett Albánia és Szlovénia. Ausztriának is szurkoltam, de tudtam, hogy az a produkció élőben nem lesz erős, így sajnos őt el is tudom engedni. A többi kiesőért nem fájdult meg a szívem.
A show egyébként Albánia fellépésével kezdődött, ahol egy elég ütős és pörgős számot adtak elő, eléggé szexuálisan. Kifejezetten jó nyitás volt.
A következő fellépő Lettország volt, amire igazából nem is tudok mit mondani… Kár volt ezt a színpadra engedni, de hát kiesők is kellenek…
A soron következő Litvánia volt, Monika Liu előadása remek volt.
Ezt követte Svájc… Ismét egy csalódás, egy unalmas semmilyen szám.
Szlovénia következett ezután, a srácok elhozták az igazi retro stílust a Disko című számukkal.
Ezután megérkezett a potenciális győztes. Ukrajna felrobbantotta az arénát, a háború miatt hatalmas esélyük van a győzelemre, egyébként egy nagyon jó rap számot hoztak el.
Bulgária következik. Ez a szám alapvetően unalmasnak tűnt, de a színpadon kifejezetten kihozták belőle a maximumot, így számomra egy meglepetés volt, élőben tetszett.
S10 és Hollandia. Gyönyörű ez a szám, gyönyörű előadásban, szinte már megkönnyeztem a produkciót.
A szomorkodás után megjött Moldova és ismét felrobbantotta az arénát, egyszerűen megőrült a közönség akkora bulit csaptak az úriemberek.
Ismét lassabb hangvételre váltottunk Portugáliával, ez is egy gyönyörű szám hasonlóan a hollandhoz.
Na ez után két unalmas előadás következett, Horvátország és Dánia, egyik sem fogott meg igazán.
Ausztriáért nagyon izgultam, mert tudtam, hogy Pia Maria nem fogja tudni élőben lehozni a studió éneklését. Meglepetésünkre sokat fejlődött Izraelhez képest, viszont ez sem volt elég a továbbjutáshoz, kicsit sajnálom, de hallottam én is a hibákat.
Izland egy aranyos számot hozott el, de unalmas volt az előadás, valahogy mégis sikerült továbbjutni.
Megérkezett az est egyik legjobb előadása: Görögország. Amanda Georgiardi Tenjford egy gyönyörű számot gyönyörűen adott elő! Erről többet nem is lehet mondani annyira hibátlan volt. Az elején látszódott, hogy remeg és ideges, de hamar összeszedte magát és a közönség is pozitív visszajelzést adott neki, amikor kicsit megint megingott ugyanis lement egy teher a válláról, de megcsinálta szerencsére.
Megérkezett Norvégia producer párosa a Subwoolfer és a vicces jelmezeikkel eltáncikálták a számukat. A show vége nagy tűzijátékozással végződött, ők is szép bulit csináltak.
A befejezésként Örményország lépett a színpadra, ekkor már nem is figyeltem a tv-t annyira unalmas volt az egész előadás.

Összességében 3 kivétellel elégedett vagyok az eredmények tekintetében. Várom a csütörtöki fordulót, ugyanis hatalmas kedvencek érkeznek.
Finnországnak, Szerbiának, Azerbajdzsánnak, Máltának, Ausztráliának, Ciprusnak, Észak-Macedóniának, Lengyelországnak, Belgiumnak és Svédországnak tovább kell jutnia!